Пријем и новчане награде за најбоље средњошколце и основце

18.06.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за вуковце и ученике генерације основне и средње школе и том приликом им уручио новчане награде.

Ученици генерације награђени су са по 500 КМ, вуковци са 100 КМ, а одлични ученици са 50 КМ.

Ђуревић је рекао да је ово прилика и да буду се похваљени наставници и професори који су дали све од себе да ови ђаци буду најбољи међу најбољима.

„Дужи низ година имали смо и организовану вожњу бродом за најбоље ученике, али ове године, због ниског водостаја Дрине, вожња ће бити одгођена за други дан“, навео је Ђуревић.

Ученик генерације у основној школи Андреа Бенђо рекла је да јој основна школа није представљала проблем, да планира да настави са марљивим радом, додајући да ће многи од њих уписати гимназију.

Ученик генерације у средњој школи Анастасија Милосављевић рекла је да планира да упише Војну академију у Београду.

Она је захвалила за пријем, истичући да им је то подршка и захвалност за све што су до сада постигли.

Професор Љерка Петровић захвалила је за пријем и подршку Општинске управе, истичући да је ово добра генерација средњошколаца којима је пожељела да упишу факултет који желе, као и срећу у животу.

Педагог у основној школи Тања Новаковић захвалила је у име школе и директора начелнику и Општинској управи за подршку која је важна на прелазу из једног периода дјетињства ка новом.