Представљена изложба Удружења „Мој пријатељ“

17.04.2019.

Удружење лица са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“ у Вишеграду организовало је данас, поводом Васкрса, донаторску изложбу сувенира са циљем да се помогне и укључи у друштво ова категорија дјеце.

„Покушали смо да направимо ситнице које би биле интересантне другој дјеци, али и да активирамо дјецу из Удружења“, навела је члан Удружења Драгана Антић и додала да су у акцији учествовали пријатељи Удружења, дјеца и њихови родитељи.

Она је истакла да на производима нема цијена, али да постоји донаторска кутија у коју може да се остави прилог по жељи.

„Прилог није толико важан колико је важна подршка, а сав прикупљени новац ће бити подијељен породицама из Удружења“, навела је Антићева и додала да Удружење подршку добија од општине Вишеград, локалних предузећа, грађана и школа.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ова локална заједница посебну пажњу посвећује Удружењу „Мој пријатељ“, те да ће то наставити и у будућности.

„Прошле године смо им уступили на кориштење нове просторије и опремили их за све њихове активности. Удружење је укључено и у буџет општине Вишеград. Наставићемо са оваквим акцијама, јер су ово категорије које заслужују нашу посебну пажњу и не смијемо посустати на том путу“, нагласио је Ђуревић.

Удружење „Мој пријатељ“ тренутно броји 21 члана.

СРНА