Представљен пројекат унапређења путне регулативе

11.12.2020.

Главни саобраћајни инспектор Републике Српске Данислав Драшковић представио је данас у Вишеграду пројекат унапређења путне регулативе с циљем повећања безбједности саобраћаја у овом граду.

Драшковић је подсјетио да је у посљедњих неколико година, повећањем броја туриста у Вишеграду, саобраћај у ужем градском језгру постао проблем и мјештанима и туристима који долазе у овај град.

„Представили смо верзију у форми радног материјала да би се чуло мишљење људи који овдје живе и како би био урађен коначан документ који ће растеретити саобраћај у Вишеграду, а који ће бити достављен локалној управи на разматрање. Прије свега, ту се подразумијева градња моста у насељу Душче и регулисање приоритета пјешачких токова у односу на моторни саобраћај“, рекао је Драшковић.

Он је додао и да је, према овом пројекту, на Тргу палих бораца у Вишеграду планирана изградња јавне гараже на два нивоа.

„На тај начин би се регулисао саобраћај у ужој градској зони, односно у улицама Краља Петра Првог и Друге подрињске бригаде, а неопходно је изнаћи и паркинг просторе на другим локацијама како би се задовољиле потребе и грађана и укупног саобраћаја“, навео је Драшковић.

Потпредсједник Савјета за безбједност саобраћаја општине Вишеград Владимир Гладанац рекао је да је ова локална заједница кроз овај пројекат добила конкретне начине и мјере како да се ријеше проблеми саобраћаја у овом граду.

СРНА