Предсједник Фудбалског савеза БиХ и Српске Вицо Зељковић посјетио општину Вишеград

09.09.2023.

Предсједник Фудбалског савеза Бих и Републике Српске Вицо Зељковић, боравио је у посјети општини Вишеград гдје се сусрео са представницима локалне власти и ФК „Дрина ХЕ“.

На састанку је било ријечи о организацији обиљежавања значајног јубилеја за ФК „Дрина ХЕ“ који следеће године слави 100 година постојања, као и о одржавању 60. МОСИ које ће у Вишеграду бити одржане 2025. године.

Овом приликом Зељковић је похвалио рад вишеградског фудбалског клуба истичући да је управа већ предузела конкретне кораке у организацији обиљежавања јубилеја, а и резултатски су добро стартовали на почетку нове такмичарске сезоне.

„Оно што ће бити фокус нашег дјеловања у наредном периоду јесу радови на побољшању инфраструктруе. Општина Вишеград ће одлучити да ли ће постојећи спортски стадион бити измјештен или не, а затим ћемо одржати још један састанак да видимо у ком правцу ће се даље дјеловати“ рекао је Зељковић додајући да ће Фудбалски савез свакако у складу са својим могућностима пружити пуну пордшку свим пројектима који се овде буду реализовали у наердном периоду.

Предсједник ФК „Дрина ХЕ“ Дејан Крсмановић истакао је припреме за обиљежавање 100 година овог клуба већ почеле.

„Ускоро ћемо формирати организациони одбор на чјем челу ће бити начелник општине како би се овај велики јубилеј обиљежио на достојанствен начин. У плану нам је да у наш град доведемо нека од познатих имена из свијета фдбала као и да организујемо утакмицу са неким великих клубова као што су „Црвена Звезда“ или „Партизан“ додао је Крсмановић.

Као један од циљева за наредни период Крсмановић је истакао да добрим резултатима ФК „Дрина ХЕ“ од следеће сезоне поново заигра у Првој лиги Републике Српске.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је на састанку рзаговарано и организацији МОСИ 2025. године када ће Вишеград бити домаћин за преко 2000 спортиста из региона.

„Разговарали смо о реконструкцији свих постојећих спортских терена у нашој општини. Добили смо обећање да ћемо имати пуну подршку у томе не само од Фудбалског савеза него и од свих других релевантних институција како би се Вишеград показао у најбољем свјетлу“ истакао је Ђуревић.

Приликом посјете Вицо Зељковић је као поклон уручио фудбалске лопте за фудбалере клуба „Дрина ХЕ“.