Повећан број дјеце због побољшаног квалитета услуга

11.10.2023.

Обданиште „Невен“ у Вишеграду похађа 120 малишана, што је за 50 више у односу на 2018. годину, рекла је Срни директор ове установе Данка Митровић, истичући да је заинтересованост велика захваљујући побољшању квалитета услуга.

Митровићева је навела да је оформљена и пета група, те да су због велике листе чекања били принуђени да уступе радне собе како би обухватили већи број дјеце.

Она је рекла да је општина Вишеград обезбиједила субвенције за боравак дјеце у вртићу, а општина током цијеле године пружа подршку овој установи, што је допринијело побољшању услова у којима дјеца бораве.

Митровићева је нагласила да су током трајања Недјеље дјетета бројни пријатељи помогли ову установу, међу којима су, осим општине, и предузеће „Хидроелектране на Дрини“, „Микрофин“, „Словачки ЛОТ тим“ који је своју награду са манифестације „Дрински котлић“ поклонио и намијенио за куповину дидактичке опреме.

Митровићева се захвалила и осталим спонзорима ове установе „Хифа петрол“, Дом здравља Вишеград, СЗТР „Тамара“, Дом за лица са инвалидитетом, „Тропик“, Црквена општина Вишеград, Хотел Вишеград, Рехабилитациони центар „Вилина влас“, Црвени крст, „Галтекс“ и биоскоп „Доли Бел“.

На листи чекања је 30 дјеце, а из Обдаништва „Невен“ за сљедећу годину најављују реконструкцију и проширење објекта.