Потписано 108 уговора о стипендирању

13.02.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је са 108 студената из ове локалне заједнице потписао уговоре о стипендирању, а за ове намјене је из општинског буџета издвојено 130.000 КМ.

„Сви који су испунили критеријуме наредних 10 мјесеци примаће стипендију у износу од по 120.00 КМ. За оне који нису имали среће у првом кругу, предузеће `Хидроелектране на Дрини` расписаће конкурс за додатних 100 стипендија. Вјерујем да ће сви студенти из наше општине остварити право на стипендије за даље школовање“, истакао је Ђуревић.

Ђуревић је навео да је ово један од видова подршке младима, с циљем њиховог останка у Вишеграду.

„Настојаћемо да поред пронаталитетне политике, коју спроводи општина Вишеград, дјелујемо и на другим пољима како би младима овдје створили боље услове за живот и останак“, поручио је Ђуревић.

Студент Факултета безбједности у Београду Данка Мољевић захвалила је општини за стипендију.

„Задовољство је бити дио ове заједнице која препознаје, помаже и подстиче младе да истрају у својим циљевима. Хвала за указано повјерење, а ја обећавам да ћемо се трудити да га оправдамо и на било који начин вратимо нашој општини оно што су нам омогућили“, истакла је Мољевићева.

Студент Филозофског факултета на Палама Николина Лозо рекла је да стипендија за њу значи много, а добија је другу годину.

„Стипендија је веома значајна за студенте који се труде. Ово значи да начелник и општина мисле на нас и знају које су потребе студената“, истакла је Лозо.

Студент Педагошког факултета у Ужицу Јелена Боровчанин рекла је да је стипендија велики подстрек за даље напредовање.

„Хвала за указану прилику да примам стипендију, коју сам добила у категорији успјешних студената“, навела је Боровчанинова.

СРНА