Потписани уговори за изградњу и обнову стамбених објеката

04.02.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре за обнову и изградњу 20 стамбених јединица за повратнике на подручју ове локалне заједнице.

Ђуревић је рекао да општина Вишеград овај пројекат реализује у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице у Савјету министара и Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције.

„Ријеч је о веома важном пројекту. Дуг је пут био до данашњег потписивања уговора, остале процедуре су приведене крају, а вјерујем да ће са првим данима прољећа почети изградња ових објеката“, навео је Ђуревић.

Менаџер пројекта у име општине Вишеград Един Караман честитао је корисницима потписивање уговора, те захвалио општинским властима за ангажовање да пројекат буде реализован.

„Надам се да ће у наредном периоду бити још оваквих пројеката како би се расељена лица враћала на територију општине Вишеград, а да би се вратили, неопходно им је обезбиједити реконструкцију и изградњу стамбених објеката“, рекао је Караман.

Потписник уговора Хасан Шеткић из Холујака захвалио је свима који учествују у реализовању овог пројекта, на шта чекају од 2013. године.

„До сада сам живио у адаптираном контејнеру, а ова кућа ће много значити мени и мојој породици. Коначно се ради на томе да људи не губе наду, да живе у заједници и слози. Морамо живјети заједно јер дијелимо овај простор, судбину и Дрину, тако да још једном захваљујем начелнику и општини Вишеград који дају подршку нама повратницима да задовољно живимо овдје“, истакао је Шеткић.

Пројекат Регионалног стамбеног збрињавања у БиХ обухвата обнову или изградњу 429 стамбених јединица, од којих 20 у општини Вишеград.

СРНА