Потписани уговори за 61 приправника

04.11.2020.

У Вишеграду су данас потписани уговори о обављању приправничког стажа у општини и јавним предузећима и установама са подручја ове локалне заједнице са 61 приправником.

Представници 18 јавних предузећа и установа, којима су путем Завода за запошљавање Републике Српске додијељена средства за подстицај запошљавању, потписали су уговоре са 31 лицем са високом стучном спремом.

Општина Вишеград је издвојила средства за финансирање приправничког стажа за још 30 лица са средњом и високом стручном спремом.

За трошкове приправничке нето плате за средњу стручну спрему издваја се 520 КМ, а за високу стручну спрему 550 КМ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је послодавцима, Влади Републике Српске и Заводу за запошљавање, који су пружили прилику младим високообразованим људима да одраде приправнички стаж и стекну практична искуства.

„На овај начин боримо се да млади остану на подручју Вишеграда. Опредјељење локалне управе је да ангажујемо што више младих и да им дамо шансу да са нама креирају амбијент живљења на подручју наше општине“, рекао је Ђуревић.

Приправнички стаж у општини Вишеград одрадиће дипломирани инжењер пејзажне архитектуре Дејана Мосић.

Она је истакла да јој много значи што ће стећи ново радно искуство и изразила наду да ће и након стажирања остати да ради у Вишеграду.

СРНА