Потписани уговори о откупу пет станова

22.05.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре о откупу станова са пет породица погинулих породица и ратних војних инвалида из одбрамбено-отаџбинског рата.

„Успјели смо да пронађемо модалитет и скупштинском одлуком ријешимо овај вишедеценијски проблем, како на задовољство људи који су потписали уговоре, тако и нас у локалној заједници“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да још има појединачних случајева са неријешеним стамбеним питањем, те да ће се у наредном периоду и они добити кров над главом.

Ђуревић је подсјетио да ће у насељу Калате у Вишеграду у овој години бити завршена зграда са више од 40 станова за социјалне категорије становништа.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да ће ове категорије бити укњижене у катастру као носиоци права својине.

„Наставља се рјешавање проблема ових породица. Претходно је више од 100 породица добило станове у насељима Бикавац и Гарча“, рекао је Ђукановић.

Светлана Хренек, чија је мајка 20 година чекала на потписивање уговора о откупу станова, изразила је задовољство јер је Ђуревић испунио обећање.

„Ово пуно значи и стимулисаће ме да останем у овом граду и овдје улажем, а надам се и моја дјеца и унуци“, истакла је Хренекова.

СРНА