Потписан уговор за обнову школе у Вишеграду

15.02.2018.

У Амбасади Јапана у Сарајеву данас су потписани уговори о додјели гранта у износу од 133.145 КМ /68.076 евра/ за пројекат обнове Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду и 96.534 КМ /49.357 евра/ за пројекат обнове Основне школе Кладањ у Кладњу.

Уговор је у у име Основне школе „Вук Караџић“ Вишеград потписао директор ове образовне институције Момир Радојчић, који је окупљеним захвалио за ову великодушну донацију Владе Јапана.

Пројектом обнове Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду вриједан 133.145 КМ предвиђена је обнова столарије, реновирање фасаде школског објекта и замјена система гријања у спортским салама школе.

Истовремено је потписан уговор са представницима Основне школе Кладањ који су добили грант средства у износу од 96.534 КМ за замјену бојлера за гријање и оштећене столарије, прозора и врата у школским објектима.

Церемонији потписивања присуствовао је и амбасадор Јапана у Бих Казуја Огава.

Јапанска помоћ БиХ досегла је око милијарду КМ у посљедњих 20 година, покривајући виталне секторе, као што су примарна здравствена заштита, образовање, деминирање, заштита животне средине, инфраструктуре.

СРНА