Потписан споразум о сарадњи са општинама

11.09.2020.

У Рогатици је потписан споразум о сарадњи на провођењу акцелератор програма, који су са директором Развојне агенције РС Маринком Ђукићем  потписали представници општина Вишеград, Рогатица, Ново Горажде, Чајниче и Рудо.

Према ријечима Маринка Ђукића, директора Развојне агенције РС ради се о пројекту који је намијењен за пружање подршке иновативним почетницима у послу.

„ Могу да се пријаве сви почетници у послу, они чији посао није старији од 18 мјесеци, или они који немају регистрован посао. Сви који се пријаве имаће прилику да прођу кроз потребне обуке за покретање и унапређење властитог посла“ рекао је Ђукић.

Ипред општине Вишеград споразум је потписао самостални стручни сарадник за правне послове из области урбанизма Дејан Крсмановић који је рекао да ће јавни позив бити расписан у понедељак те да се могу пријавити сва физичка лица која јесу или нису основала фирму а имају иновативне и предузетничке идеје, односно имају фирме које су основане али нису старије од 18 мјесеци“ рекао је Крсмановић.

Он је додао да ће изабрани полазници проћи кроз одређене обуке које ће бити организоване у Рогатици и Вишеграду.

„Поред тога што ће добити новчана средства за покретање посла, током програма стећи ће и одређена знања и вјештине из области покретања и вођења властитог бизниса“ истакао је Крсмановић.

Од 2018. године проведена су три “Акцелератор програма” у Бањалуци, Приједору и Билећи.