Потписан протокол о туристичкој сарадњи

20.09.2023.

Директори туристичких организација Вишеград Марко Божић и Ваљево Ана Марковић потписали су данас у општини Вишеград протокол о сарадњи с циљем повезивања и промоције ових општина.

Божић је рекао новинарима да је овом потписивању претходило дугогодишње пријатељство и сарадња на промоцији туризма Вишеграда и Ваљева на различитим сајмовима.

„Оно што карактерише оба града јесте богато културно-историјско насљеђе, природне љепоте, а ми желимо на овај начин размијенити искуства, организовати различите манифестације, промовисати градове и можемо аплицирати на заједничке пројекте које плаћају невладине међународне организације из различитих фондова“, истакао је Божић.

Он је напоменуо да могу договорити и заједнички наступ на сајмовима, те заједно чувати баштину уз организовање културних и туристичких манифестација.

Марковићева је захвалила на позиву и потписивању протокола о сарадњи, који ће унаприједити међусобне односе у погледу туризма, угоститељства, спорта, културе.

„Овим протоколом ћемо ефикасније разменити наш рад, наша знања у области туристичке понуде и пројеката. Вишеград и Ваљево повезују не само пословни односи, него и родбински и пријатељски односи“, истакла је Марковићева.

Она је најавила манифестацију „Фестивал дуван чварака“ која ће бити одржана 7. и 8. октобра у Ваљеву, а која окупља више од 50.000 посјетилаца.

СРНА