Поштовањем мјера могуће спријечити ширење вируса корона

27.03.2020.

Поштовањем свих препоручених мјера вишеградског Штаба за ванредне ситуације и свих надлежних служби, као и тимским радом избјегнута је појава инфекције вируса корона у овој општини, рекао је Срни члан Штаба за ванредне ситуације Горан Лончаревић.

„Строго поштовање самоизолације у трајању од 14 дана, те правилном употребом дезинфекционих средстава и физичком дистанцом, можемо спријечити ширење вируса корона који пријети да постане глобална пошаст“, нагласио је Лончаревић.

Према његовим ријечима, превенција је најбитнији корак у против ове болести, а прије свега, дисциплина грађана.

„Задовољан сам што је Вишеград показао високу свијест и одговорност и сви дјелујемо као једна екипа, на челу са командиром општинском Штаба за ванредне ситуације Младеном Ђуревићем, али и челном особом вишеградског Дома здравља Снежаном Ђуровић“, истакао је Лончаревић.

Он је позвао становништво Вишеграда да помогну здравственим радницима поштовањем мјера надлежних служби, изразивши наду да ће сви из ове ситуације изаћи као побједници.

„Ово је нарочито важно из разлога јер је вишеградска општина гранична и транзитно подручје, па је опасност од ширења вируса корона већа, као и одговорност свих грађана“, рекао је Лончаревић.

СРНА