Постављен видео-надзор за прекршаје у саобраћају

29.05.2019.

У Вишеграду је у ужем дијелу града постављен видео-надзор с циљем унапређења рада и ефикасности полиције, потврђено је у Полицијској управи /ПУ/ Фоча.

Портпарол ПУ Фоча Свјетлана Говедарица рекла је да видео-надзор има могућност познавања регистарских таблица и да је повезан са електронском базом Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Она је напоменула да се на овај начин аутоматски евидентирају прекршаји, увидом и провјером кроз одговарајуће евиденције ресорног министарства.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће ове камере имати превентивно дејство и да очекује да ће се смањити број прекршаја, а самим тим и повећати безбједност локалног становништва и туриста, којих је из године у годину све више у овој општини.

Он је подсјетио да је општина у посљедње двије године уложила знатна средства на постављање надзорних камера, које су укључене у јединствени систем видео-надзора МУП-а Републике Српске.

Пројекат је финансирала општина Вишеград у складу са највишим европским стандардима безбједности и стандардима МУП-а Републике Српске.

СРНА