Посјета представника Савеза општина и градова

01.06.2017.

Представници општина и градова Републике Српске посјетили су данас општинску управу Вишеград и са начелником Младеном Ђуревићем разговарали о раду локалне управе.

Ђуревић је захвалио представницима општина и градова Републике Српске за посјету и нагласио да су искуства која су размијењена на данашњем састанку добродошла.

Начелник одјељења за финансије општине Вишеград Његош Танасковић рекао је да је у оквиру ове посјете одржана и радионица о примјени самопроцјене финансија локалне заједнице по методологији Свјетске банке.

Виши стручни сарадник за буџет и финансије Савеза општина и градова Републике Српске Горан Ракић рекао је да је намјера да се радионице одрже широм Српске и на тај начин промовишу општине у којима се одржавају ти скупови.

Он је додао да је Савез одржао радионицу у оквиру пројекта „Јачање капацитета јединице локалне самоуправе у југоисточној Европи“.

Начелник за финансије у бањалучкој градској управи Божана Шљивар рекла је да је ово прилика за размјену искустава из области финансија.

„Са општинском управом Вишеград размијенили смо искуства о томе како функционишу финансије, шта доноси нови закон о локалној самопурави и о томе који нас изазови очекују у смислу примјене тог закона, а упознати смо и о новим пројектима који се припремају у Вишеграду“, навела је она.

СРНА