Посјета начелника обрадовала приватне предузетнике

01.06.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је посјетио приватне предузетнике и домаћинство које се бави производњом мљечних производа ради упознавања о њиховим проблемима и начину рада.

„Ово је наставак наших активности, наша дужност и обавеза да видимо како се ти људи боре, какве проблеме имају и како им општинска администрација може помоћи“, рекао је Ђуревић.

Он истиче да је посјета све обрадовала, јер нико из општинске администрације у претходних 15 година и више није организовао овакве активности.

„Наставићемо ове активности и сматрам да је добро да се ново општинско руководство понаша на другачији начин, како је и потребно, да би имали добре односе са свим пореским обвезницима“, додао је Ђуревић.

Власник трговинских радњи „Палма“ Ранко Ђогић истакао је да је посјета начелника општине веома важна да би сазнао са каквим се проблемима сусрећу приватни предузетници.

„Ово је прва званична посјета за 16 година постојања и веома смо захвални“, рекао је Ђогић и додао да запошљавају око 20 радника и да се баве трговином и пекарским производима.

Власник трговинско-занатске радње „Душче-Бауцентар“ Владимир Јањић рекао је да је ово прва посјета начелника општине, који својим доприносом и интересовањем даје подстрек за даље функционисање.

„Бавимо се трговином грађевинским материјалом, извођењем радова и производњом грађевинске столарије, а планирамо и проширење дјелатности“, истакао је Јањић.

Власник фирме „Клис компани“ Витомир Клисура нагласио је да је њему и његовим радницима драго што је имао прилику да угости начелника општине.

„Сарадња са општином је веома добра. Изненађен сам посјетом и драго ми је да имамо подршку начелника“, додао је Клисура.

Он је рекао да своје дрвне производе пласира у Хрватску, Словенију, Србију, Македoнију и Албанију.

Момир Нинковић, који се бави производњом мљечних производа, рекао је да има 37 грла крупне стоке и да му подстицаји Општине Вишеград много значе.

„Од подстицаја планирам да у штали уведем струју, што ће ми користити у раду“, додао је Нинковић, који је захвалио начелнику општине на посјети.

Јеленка Нинковић каже да се деценију бави производњом мљечних производа, које пласира у Србију, широм БиХ и у иностранство.

Нинковићева је добијала бројне награде за квалитет кајмака, а члан је Удружења произвођача „Романијски скоруп – кајмак“.

СРНА