Посјета мајкама погинулих бораца Српске

19.09.2017.

Руководство општине Вишеград и представници општинске Борачке организације данас су посјетили Миљу Танасковић и Јању Марковић, супруге и мајке погинулих бораца и уручили им пригодне поклоне.

„Долазак начелника и његових сарадника значи ми много, ова посјета ме одушевила. Довољно је да ме неко посјети и покаже да мисли на мене“, рекла је Танасковићева, која је 1992. године изгубила синове Раду, Владу и кћерку Владанку.

Она је захвалила начелнику општине Вишеград на бризи и помоћи, те истакла да ће ову посјету дуго памтити.

„Много сам захвална, ово ми пуно значи. Од све дјеце, имам унука Мирослава и снају Драгану, који ми дају снагу за живот“, нагласила је Танасковићева.

Марковићева, која је 1992. године изгубила супруга Милоша и двојицу синова – Ристу и Перицу, рекла је да након губитка најмилијих има подршку кћерке, сина и унучади који је сваки дан обилазе.

„Ово је за мене велики дан, који ћу памтити док сам жива. Хвала вам што сте дошли да ме обиђете“, каже ова осамдесетосмогодишња старица.

Њен син Живорад захвалио је начелнику и представницима Борачке организације за посјету.

„Ово је за моју мајку велики дан, јер су показали да је нису заборавили. То нам много значи“, рекао је Марковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић напоменуо је да посјета овим храбрим мајкама говори да нису заборављени они који су у рату дали своје животе.

Он је поручио да чланови породица погинулих бораца не смију бити заборављени и да им је потребно показати да општина стоји уз њих и помаже у складу са могућностима.

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Милисав Васић изјавио је да су породице биле одушевљене, што се видјело на њиховим лицима.

„Драго нам је што је начелник организовао ову посјету, која значи овим породицама, које су дале по три члана за стварање Републике Српске“, истакао је Васић.

СРНА