Помоћ за чланове Удружења „Четири и више“

26.07.2019.

Општина Вишеград обезбиједиће плац, дозволу и инфраструктуру, а Удружење са четворо и више дјеце Републике Српске средства за изградњу куће некој од породица из Удружења „Четири и више“, договорено је на данашњем састанку са представницима ових удружења одржаном у вишеградској општини.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина на различите начине настоји да помогне Удружење „Четири и више“, те да из буџета издваја средства за ове категорије.

„Удржење је у претходном периоду добило нове канцеларије за рад како би им омогућили да се окупљају и осмишљавају нове пројекте које ћемо реализовати, те заједничким дјеловањем остваре већа права која им припадају“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да општина издваја значајна средства за наталитет, стипендије, младе брачне парове, одрађивање приправничког стажа, школе, вртиће, те да настоји да запосли чланове вишечланих породице у којима нико не ради, све са циљем подршке наталитету у овој општини.

Предсједник Удружења са четворо и више дјеце Републике Српске Јован Радовановић рекао је да је начелник обећао подршку Удружењу „Четири и више“ и да је заједнички договор да се направи кућа за једну од породица.

Предсједник Удружења „Четири и више“ Здравко Кујунџић рекао је да је буџет овог удружења 9.000 КМ, те су веома задовољни договорима са начелником.

„Договорили смо и заједничко дружење дјеце и родитеља у наредном периоду“, навео је Кујунџић.

СРНА