Помоћ поплављеним домаћинствима

05.06.2023.

Комисије кризног штаба у Вишеграду прикупљају информације о штети од елементарне непогоде, а помоћ поплављеним домаћинствима пружио је Републички Црвени крст, који је испоручио храну, хигијенске потрепштине, чизме и воду за пиће.

Помоћ ће данас бити уручена становницима чија је имовина страдала у невремену које је у суботу, 3. јуна, погодило општину Вишеград, када је проглашено стање елементарне непогоде.

Гордана Остојић из Црвеног крста Републике Српске рекла је новинарима да су у Вишеград дошли поводом недавне елементарне непогоде која је задесила ову локалну заједницу, са намјером да одговоре на прве потребе становништва и локалне заједнице.

„Донијели смо гумене чизме, воду за пиће, пакете хране и остало што је потребно. Наша комуникација са општином и организацијом Црвеног крста Вишеград је добра, јер они нам просљеђују информације о тренутном стању на терену ради обезбјеђивања додатне помоћи за угрожену заједницу“, истакла је Остојићева.

Предсједник Комисије за процјену штете у општини Вишеград Драгомир Јовановић рекао је да су комисије на терену и да су обиласком утврдили да је 11 локалних путева оштећено, а да су три непроходна, према Омару, Савићима и путни правац Главички поток.

„Имамо приватне куће које су поплављене и гдје је вода направила велику штету“, истакао је Јовановић.

Он је напоменуо да је Цивилна заштита у приправности 24 сата и ради у складу са планом о ванредним ситуацијама.

„Имамо одличну сарадњу са институцијама и предузећима. Остварили смо контакт са Републичком управом Цивилне заштите и они су обећали да ће пружити помоћ општини Вишеград“, закључио је Јовановић.

СРНА