Помоћ најугроженијим ратним војним инвалидима

02.12.2019.

Борачка организација Вишеград уручила је данас једнократну помоћ за 10 најугроженијих ратних војних инвалида поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида Драгомир Јовановић рекао је на пријему за најугроженије ратне војне инвалиде да друштво треба да води посебну бригу о њима.

„У Вишеграду има 230 ратних војних инвалида, а ми смо за 10 њих уручили једнократну помоћ“, истакао је Јовановић.

Он је захвалио општини Вишеград за то што општинско руководство подржава Борачку организацију.

„Начелник општине Младен Ђуревић пружа велику финансијску подршку и мислим да ће оваква сарадња бити настављена“, рекао је Јовановић.

Ђуревић је рекао да су скромни поклони ратним војним инвалидима традиција која се обнавља сваке године.

„Општина Вишеград са свим установама, институцијама и предузећима помаже рад Борачке организације Вишеград и то ће бити настављено и убудуће јер су ово категорије које заслужују најбоље“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да не смије бити заборављен њихов допринос у стварању Републике Српске, да би данас слободно живјели у Републици Српској.

Ратни војни инвалид Недељко Радовић захвалио је Борачкој организацији, општини Вишеград и начелнику који подржава њихов рад.

Међународни дан особа са инвалидитетом обиљежава се 3. децембра.

Генерална скупштина УН установила је дан посвећен особама са инвалидитетом 1992. године усвајањем резолуције којом се све земље позивају да га обиљежавају с циљем да се унаприједи и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

СРНА