Пољопривредницима на услузи плугови за орање

17.04.2018.

Пољопривредна задруга Вишеград обезбиједила је, у сарадњи са општином Вишеград, свим заинтересованим пољопривредним произвођачима плугове за орање и од данас почиње вршење услуга орања, комбајнирања и балирања.

Директор Пољопривредне задруге Бојан Чабак рекао је да је циљ да се обезбиједе приступачне услуге и олакша рад у њиви свим пољоприведницима на подручју општине.

„Ово је први пут да се врше овакве услуге и ми ћемо наставити да уз помоћ општине тражимо начин да помогнемо свима који се баве пољопривредом, а све с циљем повећања броја пољопривредних произвођача и развоја пољопривреде“, истакао је Чабак.

Он је навео да је општина Вишеград у сарадњи са Пољопривредном задругом обезбиједила 600 килограма сјеменског рамског бијелог лука у вриједности 4.800 КМ, који је добило шест домаћинстава ради развоја и ширења садње ове пољопривредне културе.

„Кооперанти Пољопривредне задруге Вишеград вриједно раде око бијелог лука и веома су задовољни. Почетком августа се убира плод и очекују се добри приноси“, каже Чабак.

Пољопривредна задруга Вишеград има 19 чланова који активно учествују у раду задруге.

СРНА