Поклони за дјецу са потешкоћама у учењу и у развоју

05.10.2020.

Чланови општинске организације Црвени крст Вишеград данас су поводом Недјеље дјетета посјетили дјецу са потешкоћама у учењу и у развоју у Основној школи „Вук Караџић“ и уручили им пригодне поклоне.

Секретар Црвеног крста Вишеград Славица Марковић рекла је да активности поводом Недјеље дјетета подсјећају да брига о најмлађима траје константно, те да се током трајања Недјеље промовишу активности које се односе не само на дјечија права, него и на здравље дјеце, њихово образовање, васпитање, на заштиту дјеце без родитељског старања.

Она је навела да ће осим посјете овој основној школи, посјетити и вишечлане породице и уручити им пакете хране.

„Црвени крст Републике Српске обезбиједио је пакете хране за 12 вишечланих социјално угрожених породица и волонтери ће их уручити током трајања Дјечије недјеље. Планирана је посјета Удружењу `Мој пријатељ` и уручење пригодних поклона њиховим члановима“, навела је Марковићева.

Она је напоменула да ће дистрибуција пропангандног материјала о дјечијој недјељи који је штампао Црвени крст Републике Српске бити достављена у Средњошколски центар „Иво Андрић“ и Основну школу „Вук Караџић“.

Недјеља дјетета ове године обиљежава се од 5. до 11. октобра под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“, а све активности усмјерене су на промоцију и едукацију о очувању и унапређењу дјечијег здравља.

СРНА