Појачано присуство полиције у близини школа

02.09.2020.

Припадници Полицијске станице у Вишеграду су, у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, појачали присуство полицијских патрола у близини школа и на раскрсницама свих приступних путева које воде према образовним установама.

Командир Полицијске станице Вишеград Горан Сусловски рекао је новинарима да се ова традиционална акција реализује у три фазе.

„Прва активност реализована је од 25. до 31. августа и тада смо сагледали све приступне путеве према школама, стање путне сигнализације, те вријеме доласка и одласка ученика у школе“, навео је Сусловски.

Према његовим ријечима, друга фаза је у току и односи се на превентивно-репресивне мјере, односно појачано присуство патрола у близини школа.

Он је додао да ће половином септембра бити спроведена трећа фаза, која се односни на превентивно-едукативне активности којима су циљна група најмлађи основци.

„Предавања ће бити одржана у просторијама основне школе ради да би ученици били упознати о основним правилима у саобраћају и стекли потребна знања за безбједан долазак и одлазак у школу“, истакао је Сусловски.

СРНА