Појачана контрола саобраћаја у зонама школа

27.08.2019.

Припадници Полицијске станице Вишеград током мјесеца септембра појачано ће контролисати саобраћај у зонама школа, закључено је на састанку о безбједности саобраћаја који је данас одржан у општини Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је веома битно да учесници у саобраћају обрате пажњу на дјецу школског узраста.

„Наша обавеза је да омогућимо дјеци безбједан прилаз школи и повратак кући. Због тога чинимо све и улажемо напоре да почетак школске године протекне у најбољем могућем реду“, истакао је Ђуревић, који је предсједник општинског Савјета за безбједност.

Потпредсједник Савјета Владимир Гладанац истакао је да ће актери учинити све да почетак школске године буде на највишем нивоу.

Он је рекао да је састанак био веома конструктиван, с обзиром на све више посјета овом граду и значај безбједности.

„Ово је изузетно важан период за дјецу, којима треба посветити посебну пажњу јер је почетак школске године у школама, почетак рада обданишта и због тога носиоци безбједности имају значајну улогу“, навео је Гладанац.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да су предузете све потребне мјере и радње како би безбједност ученика била на задовољавајућем нивоу.

„Један од закључака је да се пошаље ургенција предузећу `Романијапутеви` да буду завршени радови који су започети на постављању нових ивичњака“, навео је Радојчић.

Секретар Ауто-мото друштва Вишеград Радован Липовац рекао је да ово друштво сваке године у сарадњи са Полицијском станицом Вишеград спроводи низ превентивних акција почетком школске године.

СРНА