Појачан ниво заштите у обданишту

18.05.2023.

У обданишту „Невен“ у Вишеграду биће повећан надзор полицијских службеника и обезбијеђено њихово стално присуство за вријеме доласка и одласка родитеља и дјеце с циљем вишег степена безбједности, закључено је на састанку општинског Форума за безбједност општине.

Директор „Невена“ Данка Митровић истакла је да је циљ ове установе, у којој борави 120 дјеце и 50 предшколаца, њихов што безбједнији боравак, те навела да су се, у свјетлу немилих догађаја у Србији, обратили Форуму за безбједност да унаприједе безбједност.

Она је подсјетила да већ имају мјере предострожности које подразумијевају комплетан видео-надзор објекта.

„Жељели смо да обезбиједимо представника Полицијске станице Вишеград који би у периодима када је улазна капија откључана надгледали безбједан долазак и одлазак родитеља“, изјавила је Митровићева новинарима након састанка.

Митровићева је захвалила начелнику општине Младену Ђуревићу и командиру Полицијске станице Вишеград Горану Сусловском за договор и напоменула да ће полицијски службеници и психолошки утицати на родитеље и дјецу, али и предузети мјере у случају потребе.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је да су у овој установи предузете све мјере с циљем спречавања напада или насиља у школи.

„Имамо дежурног ученика који уписује уласке и изласке из школе и то просљеђује стручним службама. Осим тога, сваки професор на часу уписује промјене у понашању дјеце, на школском одбору све смо упознали о мјерама и превентивама шта урадити у случају да дође до немилог догађаја. На приједлог МУП-а сваки дан у току наставе један полицајац обилази хол и све учионице у школи“, навела је Зечевићева.

Зечевићева је напоменула да у школи није забиљежено вршњачко насиље.

СРНА