Подршка женама обољелим од карцинома дојке

24.10.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је данас да ће вишеградско Удружење жена обољелих од рака дојке „Аска“ увијек имати подршку ове локалне управе јер је веома важно да постоје удружења која едукују и помажу женама да сазнају више о овој болести.
„Данас смо договорили неке активности за наредни период. Договорили смо посјету приватних фирми и едукацију запослених, што до сада није била пракса, а разговарали смо о помоћи канцеларији овог удружења“, рекао је Ђуревић након састанка са предсједницом Удружења „Аска“ Светланом Новаковић поводом обиљежавања Свјетског дана борбе против рака дојке.

Новаковићева је захвалила општини Вишеград за подршку у раду и пријему.

„Од општине имамо помоћ из буџета, што нам је довољно за наше активности. Захваљујем и Дому здравља који сарађује са нама, јер захваљујући докторици Соњи Митрашиновић одржавамо едукативна предавања“, рекла је Новаковићева.

Она је навела да су чланице Удружења, поводом Свјетског дана борбе против карцинома дојке, посјетиле више установа гдје су одржале предавања запосленим женама о самопрегледу дојке.

Удружење жена обољелих од рака дојке „Аска“ из Вишеграда подијелиће данас у ужем дијелу града едукативни материјал како би пробудило свијест о раку дојке и важности његове превенције.

СРНА