Подршка ученицима генерације

30.08.2019.

У Вишеграду је данас у предузећу „Хидроелектране /ХЕ/ на Дрини“ организован пријем за Ивана Баранца и Луку Марковића, ученике генерације Основне школе /ОШ/ „Вук Караџић“ и Средње школе „Иво Андрић“.

Директор „ХЕ на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да ово предузеће у посљедње двије године, захваљујући добрим пословним резултатима, стипендијама помаже студенте из Вишеграда и околних општина.

„Желимо им сваку срећу, добар успјех, да се врате у наш град као стручњаци и да професионалну каријеру планирају у Вишеграду“, истакао је Перишић.

Лука Марковић захвалио је директору „ХЕ на Дрини“ за пријем и награде које ће бити подстрек наставку школовања.

„Уписао сам Економски факултет на Палама, надам се успјеху, планирам да се вратим у Вишеград“, истакао је Марковић.

Иван Баранац, који је уписао Гимназију у Вишеграду, изразио је наду да ће након завршетка школе и факултета допринијети напретку своје општине.

Момир Радојчић, директор ОШ „Вук Караџић“, пожелио је ученицима све најбоље у наставку школовања, те истакао да „ХЕ на Дрини“ воде одговорну пословну политику, помажући младима и спорту, као и школама.

Сандра Пецикоза, педагог у Средњој школи „Иво Андрић“, захвалила је овом предузећу за подршку и у претходним годинама, од такмичења до путовања.

СРНА