Подршка Фестивалу омладинских позоришта Републике Српске

23.10.2020.

Вишеград и Андрићград имају шта да понуде љубитељима културе и отворене позорнице овог комплекса радо ће угостити младе ствараоце када се за то створе услови, закључено је данас на састанку начелника ове општине Младена Ђуревића и представника Фестивала омладинских позоришта Републике Српске.

Ђуревић је истакао значај фестивала који афирмише младе ствараоце и који се сваке године одржава у другом граду Републике Српске.

„Драго ми је што не одустајете од позоришта и фестивала ни у вријеме короне.
Значајно је било што је фестивал протеклих година одржан и у Вишеграду, као и у свим крајевима Републике Српске. Свакако ћемо наставити сарадњу и организовати гостовања позоришта кад год се за то створе услови“, рекао је Ђуревић.

Директор Фестивала омладинских позоришта Републике Српске Новица Богдановић захвалио је начелнику за пријем и похвалио досадашњу сарадњу.

Члан жирија ове манифестације Неда Симић Жерајић нагласила је да је Ђуревић увијек подржавао културу и младе ствараоце и подсјетила да је у сарадњи с њим организовано гостовање хит представе „Ноћ богова“ у Вишеграду што је био прворазредни културни догађај.

„Андрићград пружа много могућности за позориште и за сваког глумца је изазов да игра на било којој сцени у овом комплексу. Увјерени смо да ће будућа гостовања позоришта допринијети много развоју позоришне сцене у Андрићграду и уписивање Андрићгарда на европској позоришној мапи“, рекла је Жерајићева.

СРНА