Подијељено 80 пакета расадног материјала

21.05.2020.

У општини Вишеград данас је подијељено 80 пакета расадног материјала, појединачне вриједности 252 КМ, које је обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за социјално угрожене породице, примаоце социјалне помоћи, вишечлане и породице са малим примањима.

Начелник Одјељења за локални развој, привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград Ана Богдановић рекла је да ће ова локална заједница обезбиједити додатних 30 пакета истог садржаја, који ће бити подијељени сутра.

„Ово је други дио пакета помоћи за прољећну сјетву, јер је у априлу пољопривредницима подијељено 110 пакета сјеменског материјала, 80 пакета од ресорног министарства и 30 од општине Вишеград“, напоменула је Богдановићева.

Самостални консултант за провођење пољопривредних пројеката Срђан Костић рекао је да се у једном пакету налази 20 расада купуса, 30 парадајза и 50 расада паприке.

„Надамо се да ће корисници успјети на вријеме да засаде ове расаде и да би на што лакши начин пребродили ову ситуацију“, навео је Костић.

СРНА