Подијељени пакетићи за дјецу ратних војних инвалида

13.01.2017.

Борачка организација Вишеград данас је, поводом Православне нове године, организовала подјелу 24 новогодишња пакетића за дјецу ратних војних инвалида.

„Надамо се да ће ово дјеци остати у сјећању, јер су њихови очеви дали дио тијела за Републику Српску, која је обиљежила 25 година постојања“, рекао је предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав.

Он је подсјетио да је, у оквиру подјеле пакетића, за сву дјецу приређена и представа, коју си извели ученици Основне школе „Вук Караџић“ из Вишеграда.

Васић је за подршку Борачкој организацији захвалио начелнику општине Младену Ђуревићу. „Захваљујући општини ми ћемо да спроведемо планиране активности, а у овој години планирано је обиљежавање 25 година вишеградске бригаде“, каже Васић.

Он напомиње да је у прошлој години подијељено више од 110.000 КМ помоћи породицама погинулих бораца, ратних војних инвалида, те борцима који су незапослени.

Начелник општине Младен Ђуревић поручио је да ће општина наставити да помаже Борачку организацију.

„До сада је буџетом за Борачку организацију било издвајано 190.000 КМ, а за 2017. годину смо повећали средства због обиљежавања значајних активности“, каже Ђуревић.

Он истиче да је представа за дјецу била одлична, те да су сви уживали у програму поводом додјеле новогодишњих пакетића.

СРНА