Подијељене маске и рукавице најстаријим суграђанима

08.05.2020.

Општинска организација Црвеног крста Вишеград данас је, подјелом маски и рукавица грађанима старијим од 65 година, обиљежила почетак Недјеље Црвеног крста.

Секретар Црвеног крста Вишеград Славица Марковић рекла је да је општинска организација органозовала четврту акцију подјеле заштитне опреме најстаријим суграћанима због пандемије вируса корона.

„Уз подршку општине и изванредну организацију волонтера успјели смо да у овом тешком времену допремо и до најудаљенијих мјеста и у складу са принципима хуманости пружимо помоћ онима којима је она потребна и истрајаћемо у томе, а слиједећи мисију ове организације“, нагласила је Марковићева.

Приправница вишеградског Дома здравља и волонтерка општинске организације Црвеног крста Наташа Мотика рекла је задовољна је постигнутим и истакла да су посебну пажњу посветили најстаријима који су у овом тешком времену и најугроженији.

Недјеља Црвеног крста ове године одвија се под слоганом „Наши волонтери и особље остају на послу за вас. Молимо вас, останите код куће због њих“.

СРНА