Почео Меморијални турнир „Раде Станимировић“

24.09.2021.

У спортској дворани Вишеград отворен је Меморијални кошаркашки турнир „Раде Станимировић“ у знак сјећања на кошаркаша вишеградске „Варде ХЕ“ који је страдао у протеклом рату.

На дводневном турниру учествују клубови из Србије „Прибој“ из истоименог мјеста и „Златар“ из Нове Вароши, а из Републике Српске, осим домаћина „Варде ХЕ“ и екипа „Гацко“ из тог херцеговачког града.

Турнир је отворио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је рекао да ће општина увијек подржавати спортске клубове.

„Општина Вишеград и у тешким временума успијева да помогне и не смијемо да заборавимо оно што није било тако давно, а прије свега да се сјетимо Рада Станимировића и његових заслуга које су допринијеле да турнир траје 16 година“, нагласио је Ђуревић.

Члан Предсједништва Кошаркашког клуба „Варда ХЕ“ Бојан Гиговић рекао је да су окупљене екипе из региона и да очекује добру кошарку.

„Вишеград је град који се ужелио добре кошаркашке игре. Поносан сам што смо успјели да ово организујемо и захваљујем свима који су помогли организацију турнира“, нагласио је Гиговић.

Тренер Данко Думић из клуба „Златар“ из Нове Вароши рекао је да ће Вишеград у будућности да изњедри много добрих играча јер су позната школе кошарке.

„Увијек смо добро примљени и осјећамо се као код куће“, напоменуо је Думић.

Меморијални кошаркашки турнир „Раде Станимировић“ биће завршен сутра проглашењем побједника и додјелом признања.

Овај меморијални турнир одржава се већ 16 година.

Покровитељи турнира су општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.
Спонзори турнира су општина Вишеград, предузеће „Хе на Дрини“, „Златар шпед“, пивница „Каменград“ и кафе „Наполоен“.

СРНА