Почело прољећно уређење

09.04.2024.

У Вишеграду је акцијом чишћења на четири путна правца и садњом цвијећа почело прољећно уређење те локалне заједнице, с циљем да пред туристичку сезону буду уређене све јавне површине у центру и у мјесним заједницама, а у плану је садња 6.000 садница.

Начелник општинског Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију Милица Станчић рекла је да је акцијом планирано чишћење и уређење јавних површина, улица, шеталишта, магистралних и регионалних путева и уклањање дивљих депонија.

„Данашње активности се изводе око саобраћајница на путним правцима од новог моста до Саса, затим Вишеград – Вардиште, Незуци – Устипрача, Хан Брдо – Горња Лијеска. Сво прикупљено смеће одвози се на градску депонију“, истакла је Станчићева.

Марина Симић, која се бави производњом и продајом цвијећа, рекла је да ће ове године бити засађено 6.000 садница, а да су приоритет главна улица, тргови, простор око споменика културе, те око јавних и спортских установа.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је свима за учешће и позвао суграђане да се за вријеме акције „Април – мјесец чистоће“ укључе и уреде простор испред својих стамбених јединица и пословних објеката, те тако дају свој допринос.

У акцију уређења града укључене су мјесне заједнице, Ватрогасна јединица, Комунално предузеће и вишеградски средњошколци, а организатор је општина Вишеград.

СРНА