Почеле Мале олимпијске игре у одбојци

19.04.2024.

У Вишеграду се одржава такмичење у одбојци за дјечаке и дјевојчице Сарајевско-романијске регије у оквиру Малих олимпијских игара, на којем учествује 12 екипа, осам женских и четири мушке.

Момир Радојчић, директор Основне школе „Вук Караџић“ која је домаћин такмичења, рекао је да су угостили око 150 такмичара.

„Извршили смо све припреме и обезбиједили све потребне услове како би се ово такмичење успјешно одржало“, рекао је Радојчић и гостима пожелио добродошлицу у Вишеград.

Координатор Малих олимпијских игара Сарајевско-романијске регије испред Министарства просвјете и културе Републике Српске Славица Говедарица рекла је да се такмичење у женској конкуренцији одиграва у градској дворани, а мушкој у сали ОШ „Вук Караџић“.

Мале олимпијске игре у Вишеграду свечано је прогласио отвореним савјетник начелника општине Марко Никитовић који је свим учесницима пожелио пријатан боравак.

„Задовољство нам је што у граду спорта, какав је Вишеград, имамо прилику да будемо домаћини за око 150 младих одбојкаша и одбојкашица, те им у име општине Вишеград желим фер игру и да остваре добре резултате“, рекао је Никитовић.

Побједници данашњег такмичења представљаће Сарајевско-романијску регију 10. маја на финалном такмичењу које ће бити одржано у Бањалуци.

СРНА