Почела вакцинација старијих лица

09.04.2021.

У Дому здравља Вишеград данас је 70 становника старијих од 65 година примило вакцину „астра зенека“ против вируса корона.

Процес имунизације грађана који су се пријавили по приоритетним групама организован је по позиву из тимова породичне медицине.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да се само вакцинацијом може спријечити даље ширење инфекције.

Она је навела да је старија популација дисциплинована и да поштује струку.

„Они су једва дочекали да приме вакцину“, рекла је Ђуровићева и апеловала на грађане да се вакцинишу.

Љекар Дома здравља Горан Лончаревић рекао је да је ово важан дан за Вишеград, јер су започели са имунизацијом становништва против вируса корона.

„Коначно могу да кажем да имамо једно ефикасно оружје против вируса, једну наду да ћемо побиједити ову пошаст за кратко вријеме“, истакао је Лончаревић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољство одзивом становништва, али и ангажманом здравствених радника у Дому здравља.

„Захвални смо на донираним вакцинама, очекујемо испоруку нових количина како би наставили са вакцинацијом особа старијих од 65 година и наредне седмице“, рекао је Ђуревић и још једном апеловао да се суграђани придржавају свих епидемиолошких мјера.

У вишеградском Дому здравља први је данас вакцину примио осамдесетосмогодишњи Саво Лазаревић, који је након вакцинације изјавио да се осјећа одлично.

Вакцину је примила и Биљана Танасковић, учитељица у пензији, која је рекла да је једва чекала да дођу вакцине и да свако треба да се вакцинише, а да медицинско особље треба наградити.

За вакцинацију против вируса корона интересовање је показало око 600 грађана Вишеграда старијих од 65 година.

СРНА