Почела реконструкцијa спортске дворане

23.12.2020.

У  Вишеграду је у току прва фаза реконструкције Градске дворане, чији је завршетак планиран за јануар наредне године, а извођач радова је предузеће „Конструктор д.о.о.“ из Фоче.

„Прва фаза радова на реконструкцији Градске дворане подразумијева санацију комплетне фасаде, односно поставку термоизолације, затим замјену свих прозора и врата алуминијумским профилима, а планирана је и реконструкција крова на дворани“, рекао је вршилац дужности директора Јавне спортске установе „Дрина“ Миљан Бабић.

Он је истакао да је у другом дијелу радова на реконструкцији Градске дворане планирана обнова котловнице.

„То подразумијева прелазак са ложења угља на гријање пелетом. Такође, у другом дијелу планирана је и измјена свих грејних тијела, као и санација купатила и мокрих чворова“, навео је Бабић.

Он је додао да су општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“, као сувласници Градске дворане у Вишеграду, обезбиједили сву  документацију неопходну за спровођење овог пројекта.

Пројекат „Енергетска ефикасност у БиХ“ финансира се из кредитних средстава Свјетске банке, а имплементатор пројекта је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Градска дворана у Вишеграду направљена је 2002. године.