Почела обнова споменика борцима Српске

06.04.2021.

Рестаурација Централног споменика борцима Републике Српске на градском тргу у Вишеграду почела је данас, као и радови на уређењу око спомен-плоче посвећене младом хероју Војске Српске Споменку Гостићу у насељу Гарча.

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да су постављене мермерне плоче на равној површини око Централног споменика, након чега ће бити поплочана и фонтана.

„Биће урађено степениште и постављена расвјета у бојама заставе Републике Српске“, навео је Савић.

Предсједник предсједништва Борачке организације Вишеград Светозар Гузина рекао је да ће бити урађена комплетна реконструкција споменика Споменку Гостићу, а планирано је и уређење око споменика.

„Изливена је плоча, постављена ограда, а у наредним данима планирано је да се постави пано на којем ће бити насликан лик Споменка Гостића, а у позадини ће бити застава Републике Српске и грб општинске Борачке организације“, рекао је Гузина, те додао да ће на централном дијелу бити постављена спомен-плоча на мермерном стубу.

Гузина је нагласио да је ово још један од показатеља да Борачка организација Вишеград и општина брину о саборцима који су дали животе за Републику Српску.

У обнови споменика учествују Влада Републике Српске, општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА