Побједа Вучића у Вишеграду

04.04.2022.

Кандидат СНС-а за предсједника Србије Александар Вучић и листа „Заједно можемо све“ освојили су убједљиво највише гласова на изборима у Србији на бирачком мјесту у Вишеграду за грађане који имају двојно држављанство.

На овом бирачком мјесту гласало је 1.155 бирача од 1.273 уписаних.

У трци за избор предсједника Вучић је добио 1.099 гласова или 95 одсто, Милош Јовановић 11, Бошко Обрадовић девет гласова, Биљана Стојковић шест, Здравко Понош 17 и Милица Ђурђевић Стаменовски три гласа.

Када је ријеч о изборима са Скупштину Србије, листа „Заједно можемо све“, коју предводи Вучић, добила је 934 гласа, листа „Премијер Србије“, коју предводи лидер СПС-а Ивица Дачић 95, Војислав Шешељ 19, „Мариника Тепић – уједињени за победу Србије“ 20, Милош Јовановић „Нада за Србију“ 17, Милица Ђурђевић Стаменовски три, Суверенисти шест, „Бошко Обрадовић – Српски покрет двери-ПОКС-Милош Парадиновић-Патриотски блок за обнову Краљевине Србије“ седам, Заједно за Војводину један, Алтерантива за промене један и Руски мањински савез два гласа.

У Србији су јуче одржани предсједнички, парламентарни и локални избори, на којима су могли да гласају и грађани Вишеграда, који имају двојно држављанство.

СРНА