Отворено Балканско првенство у веслању

09.09.2022.

Балканско првенство у веслању једно је од највећих спортских догађаја у овој години које је окупило 400 учесника и служи на част и понос Вишеграду и Републици Српској, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, отварајући првенство.

Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске препознала важност овог спортског догађаја од међународног значаја и са великим задовољством помогла његову организацију.

„Од срца желим да Балканско првенство у веслању постане дио богате спортске традиције Републике Српске, али и прилика за промоцију Српске, Вишеграда и ријеке Дрине као туристичке дестинације. Желим да се овдје угодно осјећате, да упознате нашу културу, људе и гостопримство нашег народа и да понесете најљепше успомене“, поручио је Вишковић, отварајући Балканско првенство на којем учествују такмичари из Србије, БиХ, Турске, Румуније, Бугарске, Албаније, Хрватске, Грчке и Сјеверне Македоније.

Он је учесницима пожелио много успјеха, здравља и спортске среће.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је свима који учествују у организовању значајне манифестације, која окупља љубитеље ријеке Дрине и овог спорта, који има потенцијал, да расте и развија се, на чему ће се залагати.

„Све што смо урадили заједно са Андрићградом и професором Емиром Кустурицом представља компактну цјелину да се Вишеград представи и покаже да има потенцијал и да може организовати значајне догађаје као што је овај данас и са својим ресурсима може постати значајан европски веслачки центар“, рекао је Ђуревић.

Предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић рекао је да огромну захвалост дугују Влади Републике Српске, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу.

Он је захвалио и предсједнику Организационог одбора Балканског првенства у веслању Мирославу Миловановићу, са тимом испред Јавне установе „Воде Српске“.

Марковић је учесницима пожелио добре спортске резултате, добро здравље и лијеп боравак у интернационалном веслачком центру „Једрина“ Вишеград.

Миловановић је захвалио учесницима, волонтерима, судијама, премијеру Српске, начелнику општине Вишеград, директору предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељку Перишићу, директору „Електропривреде Републике Српске“ Луки Петровићу и свима који су помогли одржавање манифестације.

Балканско првенство у веслању завршава се у недјељу, 11. септембра.

СРНА