Отворена Пољопривредна апотека у оквиру Задруге

05.04.2019.

У Вишеграду је данас у оквиру Пољопривредне задруге отворена Пољопривредна апотека, у којој ће локални пољопривредници моћи да набаве све што им потребно за рад, а могу добити и савјетодавне услуге.

„Настојаћемо да омогућимо и излазак наших агронома на лице мјеста, да би пољопривредницима објаснили шта је потребно радити на одређеним пољопривредним површинама“, рекао је директор Пољопривредне задруге „Вишеград“ Бојан Чабак.

Према његовим ријечима, све агротехничке мјере које су им потребне, пољопривредници могу пронаћи или наручити у Пољопривредној апотеци.

Он је додао да Пољопривредна апотека тренутно запошљава једног стално запосленог агронома и да ће у наредном периоду бити запослено троје радника.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је важност овог пројекта за општину, те навео да је за рад Пољопривредне задруге „Вишеград“ у општинском буџету за ову годину предвиђено 20.000 КМ.

Он је напоменуо да општина у буџету за подстицај пољопривреде годишње издваја око 100.000 КМ.

„Вјерујем да ће овај пројекат успјети да опстане захваљујући људима који су од почетка вјеровали и имали жељу да покрену Пољопривредну задругу, на чему сам им веома захвалан“, рекао је Ђуревић.

СРНА