Отворена изложба слика Тијане Јоксимовић

26.04.2024.

У Градској галерији Вишеград вечерас је отворена изложба слика „Акваторија“, чији је аутор академски сликар Тијана Јоксимовић.

Јоксимовићева је рекла новинарима да је у свом граду отворила прву самосталну изложбу, након бројних групних, истакавши да је ријеч о дјелима која представљају дио, али и наставак истраживања започетих на мастер студију.

„У тим истраживањима централно мјесто заузима природа и њене боје које се осликавају на површини воде“, навела је Јоксимовићева.

Технички организатор Градске галерије Маја Шиниковић истакла је да је ријеч о младој особи, те да, имајући у виду да живи у граду на двије ријеке и да је академско звање стекла у прелијепом Требињу, није ни чудо што је њен мотив вода.

Директор Градске галерије Вишеград Наташа Ђурић рекла је да послије ове слиједе бројне изложбе, као и традиционална августовска ликовна колонија.

Тијана Јоксимовић је 2022. године завршила основне студије, смјер сликарство, на Академији ликовних умјетности у Требињу, гдје је 2023. године завршила и други циклус студија.

СРНА