Отворена 27. Међународна ликовна колонија

28.08.2021.

У Градској галерији Вишеград отворена је 27. Међународна ликовна колонија, која је окупила умјетнике из региона.

Директор Градске галерије Вишеград Славко Тушевљак рекао је да је након двије године прекида због епидемиолошке ситуације Ликовна колонија поново отворена, те захвалио свим учесницима који су дошли на ову колонију и онима који су помогли да се одржи.

„Овогодишњи сазив је по обиму мањи, али је свакако значајан. Учесници су из Београда, Врбаса, Ниша, Ужица, Требиња, Сарајева, а њима се придружују учесници из Вишеграда“, истакао је Тушевљак.

Он је рекао да ће умјетници обићи све вишеградске љепоте, а дјела ће стварати у Вишеградској бањи, Добруну, кањону ријеке Дрине, Андрићграду и на ћуприји.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Градска галерија успјела да организује Ликовну колонију, која представља општину на најбољи начин.

„Ове године је мањи број учесника, али је заинтересованост велика и сви који су дошли да учествују сигурно ће оставити добра дјела. Захваљујем учесницима што су нашли вријеме да дођу на колонију и желим им успјешан рад“, нагласио је Ђуревић.

Учесник Ликовне колоније Горан Кнежевић, који долази са Академије ликовних умјетности из Требиња, рекао је да је први пут у Вишеграду и да је радо прихватио позив.

„Задовољство ми је да сам још један у низу умјетника који борави у Вишеграду и учествује у смотри која је већ надалеко позната и значајна“, истакао је Кнежевић.

Учесник Ликовне колоније Владан Терзић из Ужица рекао је да је скоро од самог почетка оснивања колоније у Вишеграду.

„Успели смо да одржимо колонију и надам се да ћемо од следеће године још значајнија имена уметника из целе регије успети да доведемо“, истакао је Терзић.

Студент Академије ликовних умјетности у Требињу Настасија Пухало рекла је да је за њу задовољство што је учесник колоније у Вишеграду и да се нада добром дружењу.

Организатор Ликовне колоније, која ће трајати до недјеље, 29. августа, је Градска галерија Вишеград, уз покровитељство општине и „Хидроелектрана на Дрини“.

СРНА