Отворен фестивал позоришта „Вишеград фест“

12.05.2017.

У Вишеграду је вечерас отворен Фестивал позоришта „Вишеград Фест“ у оквиру којег ће до 19. маја биће изведено 12 представа позоришта из БиХ, Србије и Словеније.

Директор Фестивала Новица Богдановић рекао је новинарима да је ово један од начина да се покаже како се у малом мјесту може организовати добар позоришни фестивал.

„Имамо подршку локалне власти која је препознала потребу да у нашем граду постоји оваква културна манифестација“, навео је Богдановић.

Он је истакао да је након вечерашњег отварања Фестивала одиграна представа „Правда за Гуливера“ у извођењу чланова „Дис позоришта“ из Бањалуке.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је прогласио отвореним „Вишеград фест“, каже да овај простор представља поднебље богатог културног насљеђа које има добру културну перспективу.

„Вриједни ствараоци креирају културни мозаик који је сродан савременим и свјетским вриједностима и кретањима у овој области“, рекао је Ђуревић.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Вишеград Данка Митровић навела је „Вишеград фест“ прилика да се културни радници окупе око једне идеје и ураде нешто добро и квалитетно.

Покровитељ Фестивала је општина Вишеград, а организатори „Дис позориште“ из Бањалуке, СПКД „Просвјета“ и Андрићград.

СРНА