Откривено спомен – обиљежје и отворена улица даваоцима крви

30.06.2017.

У насељу Гарча у Вишеграду данас је откривено спомен-обиљежје и отворена улица посвећена добровољним даваоцима крви.

Секретар Актива добровољних давалаца крви Хидроелектране Вишеград Милисав Васић рекао је новинарима да се осјећа поносно јер је Вишеград добио улицу какву заслужује, једину са таквим називом у Србији и БиХ.

„Захваљујући начелнику општине и одборницима имамо улицу са оваквим називом, а Актив Хидроелектране изградио је спомен-обиљежје са поруком `Дарујмо крв, уљепшајмо себи дан, а другоме спасимо живот`“, истакао је Васић.

Он је нагласио да је Актив добровољних давалаца крви данас организовао акцију даривања крви на којој је прикупљено 45 доза ове драгоцјене течности.

„Сарађујемо са пријатељима из Републике Српске и Србије и одзив је изузетно велики“, додао је Васић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољство што је Вишеград једини у Републици Српској добио Улицу добровољних давалаца крви.

„Вишеград постаје препознатљив и по хуманим дјелима и добровољни даваоци морају да имају велику пажњу од стране свих нас“, каже Ђуревић.

Јовица Шормаз из предузећа „Електрокрајина“ Бањалука рекао је да је са колегама дошао да подржи ову акцију.

„Драго ми је што присуствујемо свечаности отварања улице. Почаствовани смо јер добровољни даваоци дају дио себе да би помогли другима“, навео је Шормаз.

СРНА