Основна школа „Вук Караџић“ обиљежила школску славу

27.01.2018.

Основна школа „Вук Караџић“ у Вишеграду обиљежила је крсну славу Светог Саву културно-умјетничким програмом.
Директор школе Момир Радојчић рекао је да је школска година почела веома добро реализацијом низа пројеката, а највећи се односи на помоћ јапанске Владе чија је вриједност 140.000 КМ.

„Планирали смо замијенити столарију, уређење фасасе и гријање у фискултурним салама“, истакао је Радојчић, те је захвалио и општини Вишеград, која је великим дијелом помогла у неколико различитих пројеката.

Према његовим ријечима, општина је у подручним школама финансирала уређење учионица, а набављене су нове школске табле у свим учионицама.

Педагог Тања Новаковић рекла је да су у програму заступљени рецитатори, чланови драмске секције, фолклорне секције, хорова, ритмике и игре, те да су ученици на најбољи начин представили значај Светог Саве.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је школску славу Светог Саву свим ученицима и наставницима, те истакао значај Светог Саве.

Јереј Саво Тривковић подсјетио је да је Свети Сава помирио завађену браћу и да је за наук свима да се измире међу собом и са ближњима.

СРНА