Општински Штаб добро функционише, у циљу здравља грађана

13.04.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се општински Штаб за ванредне ситуације свакодневно састаје, да веома добро функционише, доносе исправне одлуке и препоруке, а све у циљу чувања здравља наших суграђана.

„Ближи нам се и Васкрс, у разговорима смо са свештенством Црквене општине, биће скромно обиљежено уз све препоруке и мјере као што су ношење маски, рукавица, растојање. Вјерујем да ћемо ове празнике провести у миру и благостању са својим најмилијима“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да у Вишеграду нема ни једног зараженог вирусом корона, а да су многи од њих  напустили кућну изолацију.

„Примјетно је на улицама да се људи углавном придржавају мјера. Апелујемо на све оне који још увијек нису схватили озбиљност овог проблема да се придржавају препорука и републичког и општинског кризног штаба. Надамо се да ће уз поштовање свих ових мјера које смо доносили у претходних мјесец дана, доћи до периода када ће све ове мјере почети полако да се повлаче, а потребно је да грађани буду стрпљиви“, додао је Ђуревић.

Народни посланик Перо Петровић рекао је да је  испоштовао препоруку за изолацију и да сматра да би сви требали бити одговорни и поштовати одлуке органа који доносе такве одлуке.

„Испоштовао сам одлуку Општинског штаба и сматрам да би сви грађани Вишеграда и Републике Српске требали да испоштују те одлуке. Штаб је и именован да би доносио одлуке које су у интересу свих нас. Сама чињеница да у Вишеграду нема ниједан заражени вирусом корона, говори да су те мјере оправдане и да се морамо понашати у складу са тим“, истакао је Петровић.

Општински Штаб за ванредне ситуације истакао је на данашњем састанку да ће Цивилна заштита помоћи при обезбјеђењу објеката испред апотеке, банака и поште уторком и петком, како би се боље регулисао ред грађана.

Штаб је навео да ће игралишта у граду бити затворена због повећаног броја људи, која су примјећена на овим мјестима.

Према данашњим информацијама 58 особа се налази у кућној изолацији, девет лица је у карантину локалне заједнице, а 306 је напустило кућни надзор.