Општинска Туристичка организација на Сајму туризма у Бањалуци

17.04.2019.

Туристичка организација Вишеград представиће се на Сајму туризма у Бањалуци, који почиње сутра, а завршава се у суботу, 20. априла.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је овогодишњи Сајам туризма у Бањалуци мјесто гдје општина Вишеград и вишеградска Туристичка организација са свим туристичким субјектима, хотелом „Вишеград“ и бањом „Вилина влас“ имају мјесто и разлог да се представе.

„Протеклих година у Вишеград је долазио велики број ђачких екскурзија, што нам даје обавезу да на тржишту западног дијела Републике Српске будемо присутни и покажемо да Вишеград из године у годину напредује у проширењу туристичких садржаја и жели да представи туристима разноврснију понуду, како би остали дуже од једног дана“, истакла је Тодоровићева.

Она је додала да Вишеград располаже са око 600 кревета који су на располагању туристима.

Тодоровићева сматра да ће ова промоција Вишеграда на бањалучком Сајму уродити плодом и да ће грађани из Републике Српске Вишеград видјети као пожељну дестинацију у коју ће долазити.

„Ове године, Сајам је организован по новој концепцији, а траје од 18. до 20. априла и има бројне садржаје. Остварићемо контакте, првенствено са винаријама из Лакташа и из западног дијела Српске, као и са произвођачима сира и траписта, јер ове године у августу планирамо једну манифестацију, а ти контакти ће нам требати“, додала је Тодоровићева.

Она је подсјетила да се Туристичка организација Вишеград представила на Сајму у Београду, а крајем године ће и на Сајму сеоског туризма у Крагујевцу.

„Ове године смо били и на неколико свјетских сајмова, а са нашим брошурама на четири свјетска језика – кинеском, руском, њемачком и енглеском, планирамо да посјетимо и неке од сајмова у тим земљама одакле очекујемо и туристе“, рекла је Тодоровићева.

СРНА