Општинска администрација од данас ради у новим просторијама

04.05.2017.

Општинска управа Вишеград од данас ради у новим просторијама Градске куће у Андрићграду.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да се општинска администрација, пет година након изградње, уселила у модеран и лијеп објекат који има многе предности.

„Једна од предности је инфо-пулт на коме грађани на једном мјесту могу добити обрасце и савјете“, каже Ђуревић.

Он истиче да општинска администрација наставља да ради и да се све што је обећано полако испуњава.

„Иде тешко, јер смо наслиједили велике проблеме и дефицит у буџету, али заједничким снагама и домаћинским пословањем општину поправићемо тренутно стање, што грађани Вишеграда од нас и очекују“, наглашава Ђуревић.

Он истиче да су уведени читачи картица, видео-надзор, акредитације и униформа за службенике на писарници.

Ђуревић је најавио да ће данас бити организован пријем за најуспјешније ученике Средње школе „Иво Андрић“ из Вишеграда како би рад у новим просторијама започели са младим и успјешним људима.

Он је позвао све грађане да данас од 18.00 до 20.00 часова посјете нове општинске просторије.

Начелник општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић изразио је наду да ће грађани од данас на бржи и лакши начин доћи до потребних информација.

Он је изразио очекивање да луксуз у новој зграду неће успавати запослене, већ да ће им дати додатни подстицај да Вишеград учине бољим.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да се услови у старој и новој згради општине не могу поредити.

„Грађани на инфо-пултовима у новој згради на једном мјесту могу да добију све потребне информације“, рекао је Ђукановић.

Он каже да је објекат у складу са раније закљученим уговорима и позитивним законским прописима пренесен у посјед и власништво општине Вишеград.

„Обављен је технички преглед нове зграде и издата је употребна дозвола“, додао је Ђукановић.

СРНА