Општина Вишеград укључена у пројекат интегрисаног локалног развоја

14.07.2017.

У оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједнички пројекат Владе Швицарске и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, изабрано је 11 нових општина, међу којима је и општина Вишеград којима ће бити пружена техничка подршка у процесима израде стратегија развоја и увођењу системског приступа у реализацији, праћењу и извјештавању о проведби развојних приоритета.

Према ријечима Сезин Синаноглу, представнице УНДП-а за БиХ, Пројекат интегрисаног локалног развоја подразумијева јачање капацитета јединица локалне самоуправе, како би могле да креирају и примјењују своје стратегије развоја у партнерству са локалним заједницама.

Синаноглу је додала да је основни циљ ИЛДП-a довођење инвестиција у локалне заједнице, повећање економских перспектива и могућности запошљавања, што би довело до унапређења квалитета живота становништва.

ИЛДП је присутан на нашим просторима од 2008. године, а од тада је захваљујући њему креирано 530 нових радних мјеста и пружена подршка у повећању прихода за 2.400 грађана.