Општина испунила обавезе према запосленима

16.10.2020.

Општина Вишеград испунила је све обавезе према запосленима у општинској администрацији, речено је на данашњем састанку начелника општине Младена Ђуревића и представника Савеза синдиката Републике Српске.

Ђуревић је, након састанка којем је присуствовала и предсједник Савеза синдиката Српске Ранка Мишић, рекао новинарима да је општина успјела да измири сва дуговања према радницима у општинској администрацији, што је, како је оцијенио, највећи успјех.

Он је навео да ће права радника бити заштићена и у наредном периоду и да неће дозволити да запослени остану без посла.

Мишићева је рекла да општина нема више дуговања према радницима запосленим у локалној самоуправи, а да остаје да буде исплаћена још једна плата која се дугује запосленим у установама које се финансирају из општинског буџета, што би требало да буде завршено до краја године.

Она је навела да Вишеград има подршку Владе Републике Српске, а да би подршка требало и да стигне од Савјета министара, јер је ово град који обећава и који има ресурсе.

Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић рекао је да је битно да су радници задовољни, да нема дуговања и да начелник Вишеграда „успјева да се избори са свим недаћама“.

СРНА